Избелване на зъби с шини в домашни условия

Избелване на зъби с шини в домашни условия 7
ян. 2018

Най-популярният метод за избелване на зъби е със силиконови шини и избелващи гелове с карбамиден пероксид.

Шините се поставят върху зъбите за 1-2 часа. Свободните радикали на пероксида извличат пигментите на зъбната структура. Най-честите причинители на оцветяванията по зъбите са цигари, кафе, кола, черен чай, натурални соковe, червено вино, изкуствени оцветители в хранителната индустрия. Причини за промяна в цвета на зъбите са възрастта, генетични оцветявания, антибиотици, недостатъчност на емайла или дентина на зъба, хлорхексидин (във водите за уста), зъбна флуороза, некачествени средства за запълване на каналите. Съществува известна разлика между степента на избелване при различни нюанси на зъбите. На избелване не се поддават металокерамични корони и пломби, а само зъбната структура.

След професионалното избелване със силиконови шини изработени от зъботехник по оптечатък от вашите зъби, даваме инструкции за по-нататъшно поддържане на получения избелен цвят.

Много важно е да знаете, че избелващите пасти за зъби са подходящи само за кратко ползване примерно 2 пъти в седмицата за поддържане на резултата. Честата употреба води до свръхчувствителност и изтриване на зъбите.

Сподели